آیا یادگیری غواصی سرمایه گذاری است ؟

اگرچه در گذشته غواصی به‌عنوان یک حرفه در صید مروارید و سایر عملیات اکتشافی خلاصه می‌شده است، اما امروزه با پیشرفت علم ، هنر ، تکنولوژی و هم چنین تخصصی شدن علوم مختلف و سرشت کنجکاو آدمیزاد، غواصی قلمروی گسترده‌ای را شامل می‌شود که هرکسی با هر علاقه و تخصصی می‌تواند در آن فعالیت کند و بهره ببرد.
 در عصر پیش رو، دنیای زیر آب دیگر دنیایی ناشناخته و دست نیافتنی به شمار نمی‌آید و افراد بدون محدودیت‌های سخت‌گیرانه سنی و یا پیش زمینه تحصیلی و جسمی می‌توانند با فراگیری غواصی نزد اساتید مجرب، در رشته‌های گوناگون با توجه به علاقه‌مندی و توانایی‌هایشان فعالیت کنند.
در این بین لذت کار کردن در دنیای زیبا، آرام و متفاوت زیر آب شاید با هیچ شغل دیگری قابل قیاس نباش. از جمله فرصت‌های مناسب شغلی برای دوستداران این فن، می‌توان به عناوین زیر اشاره کرد:

عکاسی و فیلمبرداری زیر آب


با رشد صنعت تصویربرداری و نفوذ آن در رسانه‌ها و  شاخه‌های مختلف عکاسی و فیلمبرداری تجاری و تبلیغاتی، هنری، تحقیقاتی، خبری، مستند و سینمایی، دنیایی زیر آب با شگفتی‌های بسیارش بستری مناسب و جدید برای برای شکوفایی استعداد‌های بصری محسوب می‌شود و لازم به ذکر ایست که یک عکاس زیر آب حرفه‌ای در ابتدا یک غواص حرفه‌ای خواهد بود.

صنعت توریسم


امروزه سود اقتصادی ناشی از توریسم بر هیچ‌کس پوشیده نیست و در این میان نقش غواصی بر موج عظیم توریست‌هایی که سالیانه راهی شرق آسیا، افریقای جنوبی ، استرالیا و سایر سایت‌های غواصی می‌شوند انکارناپذیر است. تایلند، اندونزی و ترکیه مثال‌های روشنی از این مناطق هستند. خوشبختانه کشور ایران هم با بهره‌مند بودن از موهبت داشتن سواحل مرجانی می‌تواند جایگاه خود را در این بین پیدا کند.
 به علاوه با تسلط به این رشته، با توجه به بین‌المللی بودن مدارک اعطایی، می‌توان به مقصدهای مختلفی در سراسر دنیا برای کار یا زندگی فکر کرد.

آموزش


با توجه  به افزایش روزانه شمار متقاضیان برای فراگیری غواصی و هم‌چنین نیاز به پرورش نیروهای متخصص می‌توان به بخش آموزشی نگاهی ویژه داشت. این رشته مناسب افرادی خواهد بود که لذت ناب غواصی و آرامش حاصل از آن را چشیده‌اند و با گذراندن دوره‌های مربوطه آمادگی این را دارند که به دیگران هم برای فراگیری این تجربه‌ی بی بدیل کمک کنند. آموزش غواصی در شاخه‌ی کودک و بزرگسال با توجه به روحیه و علاقه‌ی مدرس، در حال حاضر یک فرصت شغلی شیرین و حائز اهمیت است.

باستان شناسی


کشتی‌های غرق شده، شهرهای زیر آب رفته، اشیای تاریخی گم‌شده و یا هواپیماهای ناکامِ خفته در اعماق همگی موضوعاتی بی‌نهایت جذاب و مهم برای باستان شناسان و علم دیرینه شناسی است که دستیابی به اشیا و اطلاعات مورد نیاز این رشته فقط به واسطه‌ی غواصی میسر خواهد شد.

 پژوهش و تحقیقات میدانی


اسرار دنیای مرموز زیر آب به وسیله تحقیقات در زمینه‌های گسترده‌ی زیست شناسی، جانورشناسی، اکولوژی، مهندسی محیط زیست سواحل و دریاها و سایر علوم پرده برداری می‌شود که با مشاغل مختلفی هم چون دریانوردی و غواصی سر و کار دارد که به صورت شاخص، لزوم همکاری با غواصان حرفه‌ای و متخصصین غواص برای تحقیق، نمونه برداری، هدایت و نصب دستگاه ‌های تحقیقاتی و سایر امور تخصصی، محسوس است.

غواصی صنعتی


در قرن اخیر رشد جمعیت و افزایش شهرنشینی و به تبع آن آلودگی محیط زیست و از بین رفتن زمین‌های مناسب کشاورزی، موجب گردیده است تا معماران و مهندسان با رعایت مسائل بنیادی پایداری به سوی استفاده از پتانسیل‌های موجود در دریاها و ایجاد شهرهای آبی اقدام نمایند. در نتیجه با افزایش شمار ساخت و ساز‌های دریایی در داخل و خارج از کشور غواصی صنعتی اهمیت به سزایی پیدا می‌کند و با توجه به درآمد‌های بالای متخصصین این رشته، فراگیری فنونی مانند جوشکاری زیر آب و تعمیر و نگهداری قطعات سازه و همینطور شناورها یک سرمایه گذاری چشمگیر به شمار می‌آید.
 

 

a10.jpg